Skoro Indická polévka

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 40 minut 6 porcí Polévky 15 názorů

Suroviny

5 lžic rýže
hovězí kosti nebo jiné kosti
2 cibule
50 g kokosové moučky
3 lžíce kečupu
4 rozdrcené hřebíčky
1 lžička mletého kmínu
1/4 lžičky skořice
3 lžičky kari
pepř
sůl
citronová šťáva
1 lžíci cukru
250 ml kokosového mléka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vyvaříme kosti, abychom si udělali vývar, pak přidáme rýži, drobně nakrájenou cibuli, kokos, hřebíček, kmín a vaříme.

  2. Když je rýže téměř měkká, dáme ještě pepř, curry, skořici, kečup, zakápneme citronem, polévku osolíme a vaříme ještě 10-15 minut.

  3. Do polévky můžeme ještě přidat cukr a kokosové mléko, ale až po ochutnání polévky - já jsem nedávala, připadala mi chutná i bez toho, ale v receptu je to psáno tak.

Poznámka

Recept jsem našla v Receptech na každý den. Připadala mi zajímavá a nevšední, nezklamala a byla opravdu zcela něco jiného a dobrého.

Polévka se ani nemusí zahušťovat díky rýži a kokosu je hustá akorát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Skoro Indická polévka

  • Aiša Aiša(neregistrovaná)

    Ahojík, já v poslední době dělám hodně podle Kršnovy vegetariánské kuchařky (recepty bez masa a vajec) a tam je výborná rajčatová polívčička :))

    Odpovědět

  • Filanda Filanda

    Zkoušela jsem ji dneska a mě osobně moc chutnala:yes: Navíc bych řekla, že má tak fajn sladěné suroviny a chuť, že se dá naservírovat i někomu cizímu a riziko, že tam bude něco, co mu nechutná je minimální.

    Odpovědět

  • variel variel

    Myslela jsem tím Čečetku. To co tu píše je opravdu kravina, s prominutím. Je opravdu zbytečné řešit takové věci. Nevím proč by se měli kritizovat různé chutě, různých lidí.

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Čečetko,pokud jsi dobře četl,tak je tam SKORO INDICKÁ POLÉVKA,tak že,každý má jinou chuť a vše nemusí být klasické.:-!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Variel, ani já nechápu:-!:-?co tím básník chtěl říci:-O

    Odpovědět

  • variel variel

    Je zajímavé, že někteří řeší totální kraviny. Polévka vypadá zajímavě, mám ráda indická jídla. Bodík pro tebe:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Čečetko(neregistrovaný), děkuji ti za poučení, jak se to v Indii dělá správně. Tuto polévku jsem si vyhlédla v takovém specielním kuchařském sešítku s Indickým vařením, tak jsem předpokládala, že to bude originál a ......tak je to nový druh polévky, který mě nutil ho vyzkoušet a fakt moc chutnal i s tím kokosem, který jí zahustí a kokosové mléko tam mám napsané, jako možnost:-! Můžu ti udělat radost přepisem názvu;-);-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Čečetka (neregistrovaný/á) my Češi už jsme takoví, uvaříme si podle svého a k obrazu svému. Každopádně díky za rady, určitě jsou na místě;-)

    Odpovědět

  • Čečetka Čečetka(neregistrovaná)

    Nechci být rejpal, ale... Pokud zadáte do Google keywords coconut soup, vypadnou vám nejrůznější recepty používající HLAVNĚ KOKOSOVÉ MLÉKO, čili ne mletý kokos. Tahle polévka tudíž není příliš autentická a někdo z českých všeumělů si zdá se s originálním receptem trošku pohrál a upravil podle svého. To je, proč pro zahraniční recepty nechodím na české stránky, my Češi to vždycky spackáme podle svého. Je to vidět z také z toho, že místo rajčatového pyré obsahuje tento recept kečup a kmín se v asijské kuchyni přece také nepoužívá. Když už, tak cumin, což není kmín, nýbrž římský kmín, což je velký rozdíl. K ostatním ingrediencím výhrady nemám, ale ten kokos fakt vynechte a místo něho použijte kokosové mléko. Vývar by měl (pokud se jedná o indickou kuchyni, kde z náboženských důvodů příliš nejedí hovězí) být kuřecí (např. i s kousky kuřecího masa), ale to už je taková drobnost... Pokud se budete držet mých rad, výsledek předčí vaše očekávání :yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Bibinka a jeji polevky z celeho sveta.:yes:3:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ukladam a vyskusam....uz mam skusenost, ze kombinacia komponentov , aj ked to pre nasinca nepripada, su vynikajuce....urcite budem varit este tento tyzden a velmi sa na nu tesim

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    já jsem se narodilá v Lahore, ale žili jsme převážně v Karáčí-děda a otec tam stavěli vodní elektrárny.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    neumím si představit vůbec chuť,asi to chce vyzkoušet.:-))Lusi ty se mi jenom zdáš:-O8let v Pakistánu:-?Moje dcera dělala třičtvrtě roku v Anglii oper Pakistánské rodině,moc si je chválila,ale vaří prý hodně ostrá jídla.:-));-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Teda, i hřebíček, skořice a kokos? Ćumím, jak péro z divanu!!:-O:-)):-D Nicméně, věřím, že ty bys nic špatného nevařila;-):yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Bibi super, já jsem s rodiči žila 8 let v Pákistánu, takže miluji podobné věci.Supeeer a bodík!:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: indická rajčatová polévka indická kuřecí polévka ostrá indická polévka vegetarianske polevky vegetariánská polévka rajčatová indická polévka indická jídla recept na indickou polévku pakistánské recepty polevka kokosove mleko rajčatová polévka indicka pakistánská kuchyně recepty indická jídla recepty indická rajčatová polévka recept indická polívka kuchařka pakistan polévka z kokosového mléka pakistanská kuchařka kokosová polévka indická ostrá polévka

Zapomněl/a jsem heslo