Kuře po baskicku

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut + 50 minut pečení 14 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut + 50 minut pečení 14 názorů

Suroviny 4 porce

4 kuřecí stehna
2 papriky
1 plechovka krájených rajčat
sáček černých oliv
1 velká cibule
3-5 stroužku česneku
chili papričky -podle toho, jak moc máte rádi pálivé,
ale pokud budou jíst děti, tak vynecháme
1 pikantní klobása (Chorizo, ale také čabajka, maďarka atp.
- pokud budou jíst děti, raději nepálivou)
1 lžička sladké papriky
1 lžička uzené sladké papriky
2 lžičky tymiánu
olivový olej (když bude slunečnicový, vůbec nic se neděje)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Stehna rozdělíme v kloubu, posolíme, posypeme sladkou paprikou a potřeme olejem. Zabalíme do fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici. Pokud nemáte čas, nechte takto naložené maso v misce, než si připravíte ostatní ingredience. Také to stačí.

  2. Papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky cca 1x1 cm. Cibuli na podobně velké kousky, česnek na malé kostičky, ale když bude větší, asi se nic nestane, klobásu na kolečka a olivy rovněž na kolečka (nebo je jen přepulte a nebo i nechte celé). Chilli papričky nasekáme nadrobno.

  3. Do pekáče na dno naskládáme naložená kuřecí stehna. Na ně nasypeme pokrájenou papriku, cibuli, klobásu, chilli papričky, česnek a olivy. Posolíme, popepříme, přidáme uzenou papriku a rukama lehce promícháme. Vyklepneme plechovku s rajčaty, okořeníme tymiánem a opět lehce promícháme, tentokrát raději lžící. Mícháme tak, aby se nám směs dostala mezi maso a třeba i pod něj, ale aby maso zůstalo stále přikryté.

  4. Namočíme pečící papír do vody, lehce vyždímeme a jídlo v pekáči s ním zakryjeme (vychytávka pana Pauluse). Celý pekáč zakryjeme "poklicí" nebo pokud nemáme, tak alobalem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C na 50 minut.

  5. Po 50 minutách máme hotovo. Podáváme s francouzskou bílou bagetou, nebo rýží podle chuti. U nás to máme rádi i s opečenými brambory.

Poznámka od kuchařky

Nejsem kuchař ani tvůrce receptů :-)

Komentáře k receptu Kuře po baskicku

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

    :yes: dělám a používám ráda rajčata z konzervy, jsou určitě lepší chuti než bledule koupené v marketu pokud nemáme vlastní ze zahrádky.<3

    Odpovědět

  • Hanes Hanes (autor receptu)

    Kateřina: No s tou kůží je to potíž. Kluci jí dávají stranou, mě nevadí. Patrně nebude špatné hodit stehna na pánev než půjdou do trouby. Vyzkouším příště, ale když se to zasype tou zeleninou, stejně to nejspíš blemcavé. Ale to neva:yes:;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Kure po baskitsku se dela s kuzi, puvodni recept neni z trouby, ale delany na sporaku.
    Da se urcite udelat i v troube, ale rozhodne bych nejpreve kure dala opect na panev (tedy s kuzi), bez poklicky a jen s kapkou tuku radne do cervena, pak zalila bilym vinem (ktery mi v tomto receptu chybi), to nechala odparti az pak teprve pridala zeleninu a dopekla v troube.
    Olivy v puvodnim receptu si nepamatuji, ale urcite tam nebudou spatne.

    Odpovědět

  • casino casino

    Kateřina:
    Kůži nechat :yes: :-)
    Kůže je (vedle cholesterolu) výborný zdroj glutinu, který dodá pokrmu plnost (podobné je to s gulášem z kližky)

    Odpovědět

  • Kateřina Kateřina(neregistrovaná)

    Dobrý den, ta stehna se pečou i s kůží ? Není to potom "rozblemtaný" - omlouvám se za ten výraz, ale jiný odpovídající mě nenapadl :-(

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásně popsaný recept:-KLíbí se mi:-8:yes:

    Odpovědět

  • Hanes Hanes (autor receptu)

    hazel: No, papír je namočený, takže nám tam udrží pěkně vlhko. Také jsem na tím dumal a když jsem to zkusil, zjistil jsem, že jídlo je pod ním vláčnější.

    Odpovědět

  • Hanes Hanes (autor receptu)

    Jana Remkova: Ano byl tam. A to byl právě ten spouštěč, proč jsem ho tu začal hledat a nakonec i napsal:-)

    Odpovědět

  • Hanes Hanes (autor receptu)

    Jana Pá: Ano, podobný recept tu je, ale skutečně jen podobný, i když má stejný název. Ta rajčata mohou být i čerstvá. Ale asi bych je oloupal :-)

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Krasne popsany recepis. Urcite ho udelam. Zajima me duvod toho ve vode namoceneho peciciho papiru.

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Ukládám, tohle nám bude chutnat :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jsem moc ráda, že jsem objevila tady ten recept. Že to teď bylo v Tescoma s chutí, nebo něco takového?? Zaujal mne tam tak ten papír, ale nezapamatovala jsem si všechny ty suroviny. Ta rajčata v konzervě tam byla, ano :-) :yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    To nevadí, že nejsi kuchař, já také nejsem kuchařka, jen se snažím vařit :-D recept je dobrý (jen jsem četla), sice bych vynechala tu konzervu rajčat (mám je ráda), ale moc je nepoužívám (to je můj problém), ale jinak se nám doma recept líbí, bude to zase jiný způsob udělání kuřecího masa, i když receptů na kuřecí je zde ..............:-?
    P.s. - s tím pečícím papírem, to také vyzkouším, dobrý nápad :yes:, jen dodám, možná, že je zde podobný recept, ale např. já nemám šanci zjistit - neumím to, pak to určitě mám něco uloženo v oblíbených, ale to ovládá jen můj "třídní nepřítel":-Q, už se tam nevyznám :-8

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře po baskicku baskické kuře pečené kuře po baskicku kuře po baskitsku kuřecí po baskicku baskitske kure tescoma s chuti baskicke kure baskytské kuře kuře po basticku kuře po baskytsku kure po baskitsku podle pauluse kure po baskidsku tescoma s chuti cz baskicke kure kuře po baskydsku kuřecí maso po baskicku maso po baskidsku baskické kuře tescoma kure po baskycku kuře po baskicku recept kuře po