Nutriční hodnoty (Velikonoční vaječný beránek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 282 kJ / 3 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 165,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 157,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,99 g |
| Tuky | 314,21 g |
| – nasycené | 52,82 g |
| – nenasycené | 219,19 g |
| –– mononenasycené | 88,52 g |
| –– polynenasycené | 130,68 g |
| ––– omega 3 | 3,06 g |
| Vláknina | 12,34 g |
| Cholesterol | 3,37 g |
| Sodík | 7,10 g |
| Sůl | 16,99 g |
| Sacharidy | 35,21 g |
| – cukry | 8,23 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10-12 10-12 vajec | Vejce slepičí | 770 g |
| 250 g 250 g salámu gothaj (nebo točený salám, šunka) | Měkký salám | 250 g |
| 2 2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 sklenička 1 sklenička Moravanky | Zelenina směs sterilovaná | 200 g |
| 250 ml 250 ml majonézy | Majonéza | 250 g |
| 1 1 želatina na vaječnou tlačenku (nebo klasická želatina) | Želatina vepřová | |
| 3/4 kostky 3/4 kostky zeleninového bujónu (nebo nemusí být vůbec) | Bujón zeleninový | 7.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |