Nutriční hodnoty (Toustový chleba podle Josefa Maršálka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 5 050 kJ / 1 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,23 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,50 g |
Tuky | 58,78 g |
– nasycené | 32,38 g |
– nenasycené | 21,41 g |
–– mononenasycené | 17,75 g |
–– polynenasycené | 3,66 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 24,10 g |
Cholesterol | 406 mg |
Sodík | 4,96 g |
Sůl | 12,31 g |
Sacharidy | 118,72 g |
– cukry | 9,62 g |
––– laktóza | 4,72 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 150 g |
400 g 400 g hladké mouky na kynutá těsta | ||
1 1 vejce velikosti M | Vejce slepičí | 70 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
250 g 250 g vody | Voda | 250 ml |
120 g 120 g tvarohu ve vaničce | Tvaroh polotučný | 120 g |
12 g 12 g soli | Sůl mořská | 12 g |