Nutriční hodnoty (Toustový chleba podle Josefa Maršálka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 050 kJ / 1 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,50 g |
| Tuky | 58,78 g |
| – nasycené | 32,38 g |
| – nenasycené | 21,41 g |
| –– mononenasycené | 17,75 g |
| –– polynenasycené | 3,66 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 24,10 g |
| Cholesterol | 406 mg |
| Sodík | 4,96 g |
| Sůl | 12,31 g |
| Sacharidy | 118,72 g |
| – cukry | 9,62 g |
| ––– laktóza | 4,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 150 g |
| 400 g 400 g hladké mouky na kynutá těsta | ||
| 1 1 vejce velikosti M | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 250 g 250 g vody | Voda | 250 ml |
| 120 g 120 g tvarohu ve vaničce | Tvaroh polotučný | 120 g |
| 12 g 12 g soli | Sůl mořská | 12 g |