Nutriční hodnoty (Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 25 858 kJ / 6 180 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 164,86 g |
| Tuky | 56,06 g |
| – nasycené | 16,08 g |
| – nenasycené | 34,08 g |
| –– mononenasycené | 12,69 g |
| –– polynenasycené | 21,40 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 451,24 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 12,99 g |
| Sůl | 32,17 g |
| Sacharidy | 1 017,87 g |
| – cukry | 609,89 g |
| ––– laktóza | 3,92 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 plátky 2 plátky vepřového masa (může být pečené i jinak upravené) | Vepřová kýta | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla (oleje) | Sádlo vepřové | 15 g |
| 300 300 ml směsi zeleniny (barevné papriky, cuketa, půl cibule) | Mrkev čerstvá | 15000 g |
| 1 lžíce 1 lžíce lahůdkové paprikové pasty | Pasta papriková | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce pálivé pasty | ||
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce rajčatové pasty | Protlak rajčatový | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vody (podle potřeby) | Voda | 36 ml |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| 300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku (i více, podle chuti) | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička škrobu | Bramborový škrob | 5 g |
| 35-40 g 35-40 g strouhanky /domácí | Strouhanka pšeničná | 37.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce krupičky | Krupice pšeničná jemná | 15 g |
| 80 ml 80 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 80 ml |
| sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sádlo na smažení | Sádlo vepřové |