Kefírový zeleninový krém

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: s přípravou a vařením do 25 minut 1 litr polévky Polévky 11 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

200 g gazdovské slaniny
3 velké cibule
½ řapíkatého celeru
200 ml horké vody
400 ml mléka
400 ml kefíru
1-2 vejce
1 kostka zeleninového bujónu/není podmínka
trochu mletého pepře na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na menší kostičky a dáme do většího hrnce osmahnout do zlaté barvy.

  2. Mezitím si očistíme cibuli a řapíky celeru. Cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky a řapíky také najemno.

  3. Z osmažené slaniny polovinu odebereme na závěrečné dozdobení, do zbývající části přidáme nakrájené cibule a řapíky a necháme za občasného zamíchání v hrnci zavadnout cca 6minut.

  4. Zalijeme vařící vodou, pokud chceme můžeme přidat kostku bujónu a pod pokličkou na mírném plameni vaříme 15minut.

  5. Poté z ohně odstavíme a ponorným mixérem rozmixujeme.

  6. Znova postavíme na plamen, přidáme mléko a uvedeme k varu.

  7. Přidáme 1-2 vejce, rozmícháme a necháme 2minutky provařit.

  8. Poté přilijeme kefír, dochutíme špetkou pepře a necháme minutku provařit.

  9. Na talíři dozdobíme osmaženou slaninkou a posekanými lístky celeru.

Poznámka

Na dobré polévečky jsou tady jiní machři!Ale s touto velice pikantní polévkou navinulé chuti a vůní po osmažené slanince se s Vámi musím podělit:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kefírový zeleninový krém

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Děvčata-za milé komentáře i hodnocení děkuji:-)):-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Tak to bych opravdu pochutnala , teď to na mně vykouklo z náhodných moc faj rcp Aničko :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Aničko, doma jsme hodně polévkoví. Gazdovskou slaninu jsem objevila nedávno, jak říkáš, báječně jídlo ovoní. Asi bych si k ní opekla překrojený rohlík a zakápla olivovým olejem.Ukládám, určitě je dobrá:-p:-p a samozřejmě posílám 8.bodík:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Díky za milé komentíky:-K:-K
    Já jsem si včera zašila hrníček ke snídani:-8Dnes byla krásně uleželá:-pAle kdo by čekal až do druhého dne na polévku:-Ože jo;-):-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    U mne by také zabodovala:yes::yes:

    Odpovědět

  • ZuzkaMladkova ZuzkaMladkova

  • ivulinka ivulinka

    Ani,ta by mi chutnala:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, skvělá polévečka, která se mi zase hodí do sbírky- co neznám a musím vyzkoušet. Dávám ti 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    U nás by taky zabodovala;-):yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    :yes::yes: dala bych si:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo