Kefírový zeleninový krém

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: s přípravou a vařením do 25 minut PT0H25M 1 litr polévky Polévky 11 názorů

Kefírový zeleninový krém
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

200 g gazdovské slaniny
3 velké cibule
½ řapíkatého celeru
200 ml horké vody
400 ml mléka
400 ml kefíru
1-2 vejce
1 kostka zeleninového bujónu/není podmínka
trochu mletého pepře na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na menší kostičky a dáme do většího hrnce osmahnout do zlaté barvy.

  2. Mezitím si očistíme cibuli a řapíky celeru. Cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky a řapíky také najemno.

  3. Z osmažené slaniny polovinu odebereme na závěrečné dozdobení, do zbývající části přidáme nakrájené cibule a řapíky a necháme za občasného zamíchání v hrnci zavadnout cca 6minut.

  4. Zalijeme vařící vodou, pokud chceme můžeme přidat kostku bujónu a pod pokličkou na mírném plameni vaříme 15minut.

  5. Poté z ohně odstavíme a ponorným mixérem rozmixujeme.

  6. Znova postavíme na plamen, přidáme mléko a uvedeme k varu.

  7. Přidáme 1-2 vejce, rozmícháme a necháme 2minutky provařit.

  8. Poté přilijeme kefír, dochutíme špetkou pepře a necháme minutku provařit.

  9. Na talíři dozdobíme osmaženou slaninkou a posekanými lístky celeru.

Poznámka

Na dobré polévečky jsou tady jiní machři!Ale s touto velice pikantní polévkou navinulé chuti a vůní po osmažené slanince se s Vámi musím podělit:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kefírový zeleninový krém

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo