Nutriční hodnoty (Butter chicken podle Pavla Berkyho)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 184 kJ / 2 912 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 98,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,67 g |
| Tuky | 231,45 g |
| – nasycené | 115,04 g |
| – nenasycené | 108,70 g |
| –– mononenasycené | 88,65 g |
| –– polynenasycené | 20,05 g |
| ––– omega 3 | 3,15 g |
| Vláknina | 25,24 g |
| Cholesterol | 709 mg |
| Sodík | 469 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 81,73 g |
| – cukry | 42,64 g |
| ––– laktóza | 4,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g stehenních řízků bez kůže | Kuře stehno bez kůže | 500 g |
| 1 lžíce 1 lžíce najemno nastrouhaného zázvoru (nebo zázvorové pasty) | Zázvor sušený | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce směsi Garam masala | Garam masala | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého tučného jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 20 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rostlinného oleje | Olej řepkový | 20 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 500 g 500 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 500 g |
| 500 ml 500 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 130 g 130 g másla | Máslo kravské | 130 g |
| 2 2 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 138 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžíce 1 lžíce směsi Chicken tikka masala | Koření pěti vůní | |
| 50 g 50 g kešu ořechů | Kešu | 50 g |
| čerstvý koriandr | Koriandr listy čerstvé | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |