Bábovka ze zbylých bílků

Hella Kuchařka:

Moučníky , Bábovky 35 názorů

516

Suroviny

7 bílků
120 g cukr krupice
100 g polohrubé mouky
2 lžíce sekaných ořechů
2 lžíce rozinek nebo pokrájených sušených meruněk
2 lžíce krájené čokolády na kousky
5 lžíc oleje
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky mírně osolíme a našleháme s cukrem. Pak lehce do těsta zabalíme mouku a vše ostatní, už nešleháme. Pečeme ve vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formě v předehřáté troubě asi 10 min na 150°C, pak zmírníme a dopékáme dalších 10 min na 100°C, až se vpíchnutá špejle nelepí. Tato bábovka oproti jiným bílkovým těstům neklesne, je možné jí péct i jako řezy na plechu ve vyšší vrstvě z dvojité dávky.

Poznámka

Bílky, které právě nepotřebuji si schovávám v lednici ve skleničce se šroubovacím víčkem. Na víčku si udělám čárku, když tam bílek přihodím, abych věděla, kolik jich tam mám. I po měsíci jdou našlehat. Jinak je možné je i zvážit. Jeden bílek má přibližně 25 - 30 g.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 279 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bábovka ze zbylých bílků

  • Adriana Adriana(neregistrovaná)

    Babovka super, delala jsem z 5 bílků a pekla trochu déle, ale výborná.

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    casino: Nevím, čemu nerozumíte. Za celkem 20 minut se bábovka upeče, jen pokud nemáte horkovzduch, musíte péct nejprve na 170 a pak na 120 °C. Ale vám, jako velmi zkušenému kuchaři se snad tohle nemusí vysvětlovat. A to, že každá trouba peče jinak snad ví každý, kdo doma peče., Už existuje tolik technologií, že by recept mohl být z poloviny jen o době pečení. Já sama mám indukci, horkovzduch, CRISP a nejraději peču v kachlových kamnech .

    Odpovědět

  • casino casino

    Miluše:
    Tady se často rádo opakuje, že každá trouba peče jinak, že už i já, trouba, s tím při pečení počítám:-D
    Čekal jsem půl dne ve víře, že autorka třeba komentář, který se mi zdá jako míchání hrušek s jablky, poupraví...
    Furt čekám, jestli se ozvete, ale vy jste možná odpověď autorky pochopila a už pečete další bábovku :-)
    No, možná si sedím na vedení já :-D

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Miluše: Každá trouba peče jinak. Já peču na horkovzduch, tak je k tomu času potřeba přidat asi + 20 °C. Proto je to nutné zkoušet špejlí, časy jsou jen orientační

    Odpovědět

  • Miluše Miluše(neregistrovaný)

    Pekla jsem bábovku podle udané teploty a nelíbí se mi , je neupečena , asi zrada v textu ,nebo jsem nešika , tak dopékám :-(:-(

    Odpovědět

  • Jana S Jana S

    Také jsem pekla jen ze 4 bílků a bábovka se povedla. ;-)

    Odpovědět

  • Sarka81 Sarka81

    Super babovka, neni sucha, asi bude pryc jeste driv nez vychladne! :yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Iris: Tahle bábovka nemůže "naskočit" , není v ní prášek do pečiva. Jak jí nandáte do formy, tak zůstane. Je nadýchaná tím sněhem a na rozdíl od jiných moučníků , kde je jen bílek, tak neklesne.

    Odpovědět

  • Iris Iris(neregistrovaný)

    Tak,mně se nepovedla,vůbec nenaskočila,čím to může být?
    Děkuji.;-(

    Odpovědět

  • macina3 macina3

    Babovka je suprova delala jsem celkem tri do ruznych forem a byly hned pryc ani jsem to nestacila vyfotit tak priste.Peceni miluju moc me to bavi tak snad se nekdy zadari i ta fotka.:yes:;-)

    Odpovědět

  • macina3 macina3(neregistrovaný)

    Babovka super uplnej luxus delala jsem tri a hned byly pryc vrele doporucuji

    Odpovědět

  • anedz anedz(neregistrovaný)

  • dexulka dexulka

    V lednici jsem nastřádala 5 bílků,tak co s nimi :-) Tenhle recept se mi líbil pro svou jednoduchost a tvárnost. Do těsta jsem dala jen čokoládu,formu vysypala kokosem a výsledek polila čokoládou a sypala opět kokosem neb manžel je čokokokosový a nadýchaná a voňavá dobrota byla na světě :-p posílám foto i bod :yes: a děkuji za inspiraci ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Lukas: :-D:-D:-D Tak som to práve premerala :-D
    Výsledok : 100 g polohrubej múky = 150 ml, treba však počítať s istou toleranciou, pretože nie je múka ako múka. :-D;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Lukas: néé, gram zhruba rovná se mililitr. Tak velký rozdíl to stoprocentně není.

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo