

Bábovka ze zbylých bílků
Suroviny
- 7 bílků
- 120 g cukr krupice
- 100 g polohrubé mouky
- 2 lžíce sekaných ořechů
- 2 lžíce rozinek nebo pokrájených sušených meruněk
- 2 lžíce krájené čokolády na kousky
- 5 lžíc oleje
- špetka soli
Postup přípravy receptu
Bílky mírně osolíme a našleháme s cukrem. Pak lehce do těsta zabalíme mouku a vše ostatní, už nešleháme. Pečeme ve vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formě v předehřáté troubě asi 10 min na 150°C, pak zmírníme a dopékáme dalších 10 min na 100°C, až se vpíchnutá špejle nelepí. Tato bábovka oproti jiným bílkovým těstům neklesne, je možné jí péct i jako řezy na plechu ve vyšší vrstvě z dvojité dávky.
Poznámka od kuchařky
Bílky, které právě nepotřebuji si schovávám v lednici ve skleničce se šroubovacím víčkem. Na víčku si udělám čárku, když tam bílek přihodím, abych věděla, kolik jich tam mám. I po měsíci jdou našlehat. Jinak je možné je i zvážit. Jeden bílek má přibližně 25 - 30 g.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bábovka ze zbylých bílků
-
Nám teda nechutnala...ale sto lidí, sto chutí
-
Babovka super, delala jsem z 5 bílků a pekla trochu déle, ale výborná.
-
casino: Nevím, čemu nerozumíte. Za celkem 20 minut se bábovka upeče, jen pokud nemáte horkovzduch, musíte péct nejprve na 170 a pak na 120 °C. Ale vám, jako velmi zkušenému kuchaři se snad tohle nemusí vysvětlovat. A to, že každá trouba peče jinak snad ví každý, kdo doma peče., Už existuje tolik technologií, že by recept mohl být z poloviny jen o době pečení. Já sama mám indukci, horkovzduch, CRISP a nejraději peču v kachlových kamnech .
-
Miluše:
Tady se často rádo opakuje, že každá trouba peče jinak, že už i já, trouba, s tím při pečení počítám
Čekal jsem půl dne ve víře, že autorka třeba komentář, který se mi zdá jako míchání hrušek s jablky, poupraví...
Furt čekám, jestli se ozvete, ale vy jste možná odpověď autorky pochopila a už pečete další bábovku
No, možná si sedím na vedení já -
Miluše: Každá trouba peče jinak. Já peču na horkovzduch, tak je k tomu času potřeba přidat asi + 20 °C. Proto je to nutné zkoušet špejlí, časy jsou jen orientační
-
Pekla jsem bábovku podle udané teploty a nelíbí se mi , je neupečena , asi zrada v textu ,nebo jsem nešika , tak dopékám
-
Také jsem pekla jen ze 4 bílků a bábovka se povedla.
-
Super babovka, neni sucha, asi bude pryc jeste driv nez vychladne!
-
Iris: Tahle bábovka nemůže "naskočit" , není v ní prášek do pečiva. Jak jí nandáte do formy, tak zůstane. Je nadýchaná tím sněhem a na rozdíl od jiných moučníků , kde je jen bílek, tak neklesne.
-
Tak,mně se nepovedla,vůbec nenaskočila,čím to může být?
Děkuji. -
Babovka je suprova delala jsem celkem tri do ruznych forem a byly hned pryc ani jsem to nestacila vyfotit tak priste.Peceni miluju moc me to bavi tak snad se nekdy zadari i ta fotka.
-
Babovka super uplnej luxus delala jsem tri a hned byly pryc vrele doporucuji
-
vyborne vyuziti
http://www.toprecepty.cz/recept/2184-babovka-ze-zb...
-
V lednici jsem nastřádala 5 bílků,tak co s nimi
Tenhle recept se mi líbil pro svou jednoduchost a tvárnost. Do těsta jsem dala jen čokoládu,formu vysypala kokosem a výsledek polila čokoládou a sypala opět kokosem neb manžel je čokokokosový a nadýchaná a voňavá dobrota byla na světě
posílám foto i bod
a děkuji za inspiraci
-
Lukas:
Tak som to práve premerala
Výsledok : 100 g polohrubej múky = 150 ml, treba však počítať s istou toleranciou, pretože nie je múka ako múka.