Nutriční hodnoty (Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 068 kJ / 255 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,36 g |
| Tuky | 22,11 g |
| – nasycené | 13,70 g |
| – nenasycené | 7,21 g |
| –– mononenasycené | 6,52 g |
| –– polynenasycené | 0,69 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 4,61 g |
| Cholesterol | 62 mg |
| Sodík | 232 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 9,74 g |
| – cukry | 7,50 g |
| ––– laktóza | 2,49 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 200 ml 200 ml rajčatové pasaty | ||
| 1 lžička 1 lžička paprikové pasty pálivé | Pasta papriková | 5 g |
| 2-3 2-3 sušená rajčata | Dužina červeného rajčete sušená | |
| 50-80 ml 50-80 ml smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 65 ml |
| sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
| 1 špetka 1 špetka sušené bazalky | Bazalka sušená | |
| 1 1 pečené kuřecí stehno | Kuře stehno s kůží | |
| čerstvé lístky lístky bazalky | Bazalka čerstvá | |
| čerstvé lístky lístky oregana | Oregano sušené | |
| strouhaný parmazán (nemusí být) | Parmezán | |
| 2 porce 2 porce špaget (nebo jiných těstovin) | Špagety pšeničné | |
| voda z vaření těstovin na zředění | Těstoviny pšeničné |