Nutriční hodnoty (Zelné placičky se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 957 kJ / 946 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,30 g |
| Tuky | 55,97 g |
| – nasycené | 22,11 g |
| – nenasycené | 26,00 g |
| –– mononenasycené | 21,61 g |
| –– polynenasycené | 4,39 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 594 mg |
| Sodík | 5,49 g |
| Sůl | 13,60 g |
| Sacharidy | 41,37 g |
| – cukry | 29,87 g |
| ––– laktóza | 9,37 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg kyselého zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 1 1 velký brambor syrový | Brambor zimní | 50 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 130 ml 130 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 130 ml |
| 1 hrst 1 hrst oregana | Oregano sušené | |
| 1 lžíce 1 lžíce koření do bylinkového másla | Máslo bylinkové | |
| 1 lžička 1 lžička čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
| 1 necelá 1 necelá lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| 100 g 100 g sýru Jadel | Jadel | 100 g |
| 50 g 50 g domácího bůčku (anglické nebo oravské slaniny) | Vepřový bok | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladká mouka podle potřeby | Mouka pšeničná hladká | |
| sádlo na smažení (nebo olej) | Sádlo vepřové |