Nutriční hodnoty (Džajpur Karí jednoduše)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 480 kJ / 1 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 169,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 164,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,60 g |
| Tuky | 45,25 g |
| – nasycené | 18,86 g |
| – nenasycené | 23,21 g |
| –– mononenasycené | 17,59 g |
| –– polynenasycené | 5,62 g |
| ––– omega 3 | 2,42 g |
| Vláknina | 16,63 g |
| Cholesterol | 455 mg |
| Sodík | 496 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 49,37 g |
| – cukry | 38,58 g |
| ––– laktóza | 1,92 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí prsa | Kuře prso | 700 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje (arašídového nebo olivového) | Olej řepkový | 11 ml |
| 20 g 20 g přepuštěného másla | Ghí | 20 g |
| 2 2 střední jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 70 g 70 g cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 70 g 70 g mrkve | Mrkev čerstvá | 70 g |
| 40 g 40 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 40 g |
| 4 plátky 4 plátky čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 1 lžička 1 lžička kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného koriandru | Koriandr semena | 2.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sušené polévkové zeleniny (nebo Podravka Asie) | Mrkev čerstvá | |
| vývar dle potřeby (nebo voda) | Vývar masový | |
| 50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| chilli (volitelně) | Chilli paprička sušená |