Nutriční hodnoty (Letní perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 619 kJ / 4 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 75,25 g |
| Tuky | 98,65 g |
| – nasycené | 16,94 g |
| – nenasycené | 72,34 g |
| –– mononenasycené | 49,83 g |
| –– polynenasycené | 22,52 g |
| ––– omega 3 | 5,36 g |
| Vláknina | 35,50 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 488 mg |
| Sůl | 2,03 g |
| Sacharidy | 712,00 g |
| – cukry | 239,50 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 187.5 g |
| 1 sáček 1 sáček kypřicího prášku do perníku | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 2 2 menší vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rybízové marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | 15 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka (nebo černé kávy) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek bobulového ovoce (nejlépe červeného rybízu) | Jahody čerstvé | 250 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku čokoládové polevy | Čokoládová poleva | |
| tuk | Margarín | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |