Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Letní perník)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie17 619 kJ /
4 211 kcal
Bílkoviny101,11 g
– z toho živočišné bílkoviny25,86 g
– z toho rostlinné bílkoviny75,25 g
Tuky98,65 g
– nasycené16,94 g
– nenasycené72,34 g
–– mononenasycené49,83 g
–– polynenasycené22,52 g
––– omega 35,36 g
Vláknina35,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 488 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy712,00 g
– cukry239,50 g
––– laktóza12,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku hladké mouky Mouka pšeničná hladká 125 g
3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru krupice Cukr bílý 187.5 g
1 sáček 1 sáček kypřicího prášku do perníku Kypřící prášek 12 g
1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva Kypřící prášek 5 g
2 lžíce 2 lžíce kakaa Kakao prášek 50 g
2 2 menší vejce Vejce slepičí 140 g
1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje Olej řepkový 62.5 ml
1 lžíce 1 lžíce rybízové marmelády Marmeláda z červeného rybízu 15 g
1 hrnek 1 hrnek mléka (nebo černé kávy) Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
1 hrnek 1 hrnek bobulového ovoce (nejlépe červeného rybízu) Jahody čerstvé 250 g
3/4 hrnku 3/4 hrnku čokoládové polevy Čokoládová poleva
tuk Margarín
hrubá mouka Mouka pšeničná hrubá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.