Nutriční hodnoty (Letní perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 17 619 kJ / 4 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 75,25 g |
Tuky | 98,65 g |
– nasycené | 16,94 g |
– nenasycené | 72,34 g |
–– mononenasycené | 49,83 g |
–– polynenasycené | 22,52 g |
––– omega 3 | 5,36 g |
Vláknina | 35,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 488 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 712,00 g |
– cukry | 239,50 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 187.5 g |
1 sáček 1 sáček kypřicího prášku do perníku | Kypřící prášek | 12 g |
1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
2 2 menší vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
1 lžíce 1 lžíce rybízové marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | 15 g |
1 hrnek 1 hrnek mléka (nebo černé kávy) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 hrnek 1 hrnek bobulového ovoce (nejlépe červeného rybízu) | Jahody čerstvé | 250 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku čokoládové polevy | Čokoládová poleva | |
tuk | Margarín | |
hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |