Nutriční hodnoty (Letní polévka s knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 050 kJ / 1 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,10 g |
Tuky | 45,79 g |
– nasycené | 24,75 g |
– nenasycené | 16,04 g |
–– mononenasycené | 12,88 g |
–– polynenasycené | 3,16 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 719 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 200,13 g |
– cukry | 92,93 g |
––– laktóza | 20,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g vyzrálých jahod | Jahody čerstvé | 300 g |
2 lžíce 2 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 50 g |
200 g 200 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
100 g 100 g polotučného tvarohu | Tvaroh polotučný | 100 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
10 lžic 10 lžic hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 150 g |
1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
jahody a máta na ozdobu | Jahody čerstvé |