Nutriční hodnoty (Studený letní boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 703 kJ / 885 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,93 g |
| Tuky | 34,00 g |
| – nasycené | 20,56 g |
| – nenasycené | 13,59 g |
| –– mononenasycené | 9,81 g |
| –– polynenasycené | 3,77 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 62,25 g |
| Cholesterol | 94 mg |
| Sodík | 1,30 g |
| Sůl | 2,82 g |
| Sacharidy | 87,79 g |
| – cukry | 60,06 g |
| ––– laktóza | 4,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 500 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
| 2 kuličky 2 kuličky pepře | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 120 ml 120 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 120 ml |