Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové úly

Ať už je znáte jako úly, nebo vosí hnízda, jedná se o totéž oblíbené nepečené vánoční cukroví. Voní ořechy a plněné pudinkovo-máslovým krémem patří k velmi oblíbeným vánočním kouskům. Podle našeho receptu je hravě zvládnete.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

6. 10. 2010 00:06

Suroviny pro 40 kusů

40 kusů

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 135 kJ / 5 529 kcal
Bílkoviny66,71 g
Tuky384,40 g
Vláknina16,90 g
Cholesterol 786 mg
Sodík 216 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy442,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cupak

29. 11. 2015 11:52

Me by zajímalo když to je bez bílků jak se stim těstem pracuje

senky senky

18. 12. 2013 08:27

Tak úlky hotovy:yes: dodávám slíbené foto:-K

casino

17. 12. 2013 00:14

Marie 167:
Tady v komentáříchhttp://www.labuznik.cz/recept/konakova-vosi-hnizda... je obrázek tvořítka i postup, jak se úly nejlépe dělají.
To udělátko je teď k mání nejen v TESCOMA, ale snad v každém marketu - dnes jsem ho potkal v ALBERT

eva hubova eva hubova

17. 12. 2013 00:08

senky:Jani, jsem moc ráda že se Ti povedly a předem dík za foto:-)) s tou pekárnou to příště vyzkouším, dobrý nápad:yes:

eva hubova eva hubova

17. 12. 2013 00:02

Marie 167: to je mi líto, že se nepodařily...mě zatím vždy, tak nevím co k tomu dodat.

senky senky

16. 12. 2013 19:28

Evi, dnes jsem dělala úlky podle Tebe a bezva:yes::yes: těsto jsem dělala v domácí pekárně;-) všem doporučuju:yes: je to naprosto bez práce:yes::-) a nechala asi hodinku odležet a vychladnout v lednici. Vytláčela jsem do staré dřevěné formičky snad ještě po stařence:-)
Bodík posílám, protože jsem zdatně ochutnávala :-) foto dodám;-)

Marie 167

15. 12. 2013 14:20

dělá se mi to špatně, úlky se mi při vyndávání z formičky trhají. Má se nechat těsto odpočinout?

simona

29. 11. 2011 14:33

vosý hnízdečka unás jedí plnou pusou nestíhám je připravovat hruza:-D:-));-(

Bahula Bahula

18. 11. 2011 20:30

Úlky dělám stejně, dávám jeden bílek, ale i rum. Dovnitř úlku dávám kousek pikantní marmelády a plním máslovým kávovým krémem:yes:+

aviaris aviaris

16. 12. 2010 15:04

tak jsem letos delala prvni vceli uly. Testo se mi povedlo. Vysypavala jsem formicku cukrem jelikoz piskoty nemam a docela to slo. Podarilo se mi jich z jedne davky vytvorit 39, takze bych rekla, ze docela uspech. Ted se susi a cekaji na naplneni :yes:;-)

eva hubova eva hubova

7. 10. 2010 15:05

Díky:-))

petrzelka

6. 10. 2010 15:48

Jsou krásné a od dětství je miluju.Moje babička,velká cukrářka,vždy když pekla,tak každému krabičku jeho oblíbeného cukroví.Toto bylo moje:-p:yes:

Jenny

6. 10. 2010 15:09

:yes::yes::yes:;-):-K

Zdenka1

6. 10. 2010 14:52

a plusík:-p12:-p

Zdenka1

6. 10. 2010 14:52

Recept na úlky mám stejný a dělávám každé Vánoce, ale že bych mohla dát místo bílku rum, tak to mě ještě nikdy nenapadlo:-O. Dík za dobrý nápad:yes:. K plnění používám místo krému nutelu. Je to rychlejší a déle vydrží.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Další recepty

Tématické fráze: ořechové úly včelí úly cukroví včelí úly ořechové recept včelí úly ořechové ořechové včelí úly cukroví ořechové včelí úly úly recept ořechové úlky úlky ořechové vceli uly recept úly cukroví ořechové včelí úly recept ořechové úly recept recept na včelí úly ořechové ořechové včelí úlky cukroví úly krém do úlů ořechové úlky recept vánoční cukroví úly vanocni cukrovi vceli uly

Suroviny: ořechy vlašské, cukr moučkový, bílek, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, máslo, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, mandlové aroma, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Ořechové úly

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8x7