Nutriční hodnoty (Brokolicovo-nivová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 525 kJ / 604 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
| Tuky | 31,55 g |
| – nasycené | 20,25 g |
| – nenasycené | 10,62 g |
| –– mononenasycené | 8,77 g |
| –– polynenasycené | 1,85 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 107 mg |
| Sodík | 2,05 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 24,43 g |
| – cukry | 10,33 g |
| ––– laktóza | 1,43 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| lahůdková cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 1 1 smetana(nebo 1/2) | ||
| trochu trochu mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
| sůl dle potřeby | Sůl mořská | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |