Nutriční hodnoty (Mrkvovo-cuketová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 234 kJ / 773 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,51 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,51 g |
Tuky | 14,81 g |
– nasycené | 1,97 g |
– nenasycené | 13,22 g |
–– mononenasycené | 8,22 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,95 g |
Vláknina | 44,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 852 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 110,80 g |
– cukry | 36,05 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
5 cm 5 cm zázvoru | Zázvor sušený | |
500 g 500 g cukety | Cuketa čerstvá | 500 g |
500 g 500 g mrkve | Mrkev čerstvá | 500 g |
1 lžička 1 lžička římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
3/4 lžičky 3/4 lžičky garam masala | Garam masala | 3.75 g |
3/4 lžičky 3/4 lžičky polévkového koření | Polévkové koření tekuté | 3.75 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
rýžová smetana podle potřeby a na dozdobení | Smetana kravská sladká 12% | |
700 ml 700 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 700 ml |
90 g 90 g mungo fazolí | Mungo | 90 g |