Nutriční hodnoty (Patizonová polévka s bramborou a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 108 kJ / 743 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 24,24 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,68 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,56 g | 
| Tuky | 24,35 g | 
| – nasycené | 14,26 g | 
| – nenasycené | 8,88 g | 
| –– mononenasycené | 5,58 g | 
| –– polynenasycené | 3,30 g | 
| ––– omega 3 | 0,40 g | 
| Vláknina | 24,18 g | 
| Cholesterol | 39 mg | 
| Sodík | 50 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 96,79 g | 
| – cukry | 20,72 g | 
| ––– laktóza | 0,02 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 g 500 g bílý patizon | Patizon čerstvý | 500 g | 
| 60 g 60 g cibule | Cibule čerstvá | 60 g | 
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g | 
| 170 g 170 g brambor | Brambor zimní | 170 g | 
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g | 
| 1 litr 1 litr vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml | 
| 2 2 čerstvé žampiony | Žampion čerstvý | |
| máslo (nebo arašídový olej) na smažení | Máslo kravské | |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 1 lžička 1 lžička majoránky sušené (nebo | Majoránka sušená | 7 g | 
| hrst hrst čerstvé) | ||
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý |