Nutriční hodnoty (Patizonová polévka s bramborou a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 108 kJ / 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,56 g |
| Tuky | 24,35 g |
| – nasycené | 14,26 g |
| – nenasycené | 8,88 g |
| –– mononenasycené | 5,58 g |
| –– polynenasycené | 3,30 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 24,18 g |
| Cholesterol | 39 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 96,79 g |
| – cukry | 20,72 g |
| ––– laktóza | 0,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g bílý patizon | Patizon čerstvý | 500 g |
| 60 g 60 g cibule | Cibule čerstvá | 60 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 170 g 170 g brambor | Brambor zimní | 170 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
| 1 litr 1 litr vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |
| 2 2 čerstvé žampiony | Žampion čerstvý | |
| máslo (nebo arašídový olej) na smažení | Máslo kravské | |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 1 lžička 1 lžička majoránky sušené (nebo | Majoránka sušená | 7 g |
| hrst hrst čerstvé) | ||
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý |