Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Patizonová polévka s bramborou a žampiony)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie3 108 kJ /
743 kcal
Bílkoviny24,24 g
– z toho živočišné bílkoviny6,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,56 g
Tuky24,35 g
– nasycené14,26 g
– nenasycené8,88 g
–– mononenasycené5,58 g
–– polynenasycené3,30 g
––– omega 30,40 g
Vláknina24,18 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy96,79 g
– cukry20,72 g
––– laktóza0,02 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g bílý patizon Patizon čerstvý 500 g
60 g 60 g cibule Cibule čerstvá 60 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
170 g 170 g brambor Brambor zimní 170 g
sůl dle chuti Sůl mořská
1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla Ghí 15 g
1 litr 1 litr vývaru (nebo vody) Vývar masový 1000 ml
2 2 čerstvé žampiony Žampion čerstvý
máslo (nebo arašídový olej) na smažení Máslo kravské
1 špetka 1 špetka muškátového oříšku Muškátový oříšek
1 lžička 1 lžička majoránky sušené (nebo Majoránka sušená 7 g
hrst hrst čerstvé)
petrželka Petržel nať čerstvá
libeček Libeček čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.