Nutriční hodnoty (Patizonová polévka s bramborou a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 3 108 kJ / 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,56 g |
Tuky | 24,35 g |
– nasycené | 14,26 g |
– nenasycené | 8,88 g |
–– mononenasycené | 5,58 g |
–– polynenasycené | 3,30 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 24,18 g |
Cholesterol | 39 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 96,79 g |
– cukry | 20,72 g |
––– laktóza | 0,02 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g bílý patizon | Patizon čerstvý | 500 g |
60 g 60 g cibule | Cibule čerstvá | 60 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
170 g 170 g brambor | Brambor zimní | 170 g |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
1 litr 1 litr vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |
2 2 čerstvé žampiony | Žampion čerstvý | |
máslo (nebo arašídový olej) na smažení | Máslo kravské | |
1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
1 lžička 1 lžička majoránky sušené (nebo | Majoránka sušená | 7 g |
hrst hrst čerstvé) | ||
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
libeček | Libeček čerstvý |