Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka z vánočky

Zbyde-li nám starší vánočka, můžeme z ní připravit výbornou žemlovku k obědu nebo večeři. Zužitkujeme tak zbytky staršího pečiva a celá rodina si pochutná na vláčné žemlovce, provoněné jablíčky, skořicí a rumem a prosypané ořechy a rozinkami.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

18. 12. 2008 15:58

Suroviny pro 4

4

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Iva Trhoňová

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 671 kJ / 638 kcal
Bílkoviny24,70 g
Tuky21,50 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 274 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy76,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vánočka u nás zbývá co chvíli, peču si svoji, vždy dvě najednou, na jednom plechu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sokolka sokolka

30. 6. 2021 07:59

Dělám z vanocky, pokud nemám, varianta loupacky..makovka.Namacim v mléce s vanilkovým cukrem, trochu rumu a rozslehane vejce. Obvyklý postup..rozinky,orechy,maslo, jablka atd. :-)

rebeka rebeka

2. 12. 2014 08:30

Z vánočky je nejlepší:yes: Přidala jsem ještě tvaroh;-)

savlinka savlinka

20. 1. 2014 16:32

Dnes byla u nás z veky;-)

savlinka savlinka

2. 9. 2013 15:02

Dnes byla i u nás;-)

Svetlana Svetlana

22. 9. 2009 11:36

Žemlovka u nás "jede":yes::yes:. Vánočku namáčím do mlíka se žloutkama a pak každý plátek "protáhnu" sněhem z bílků...a ovoce?...co dům dá...:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 9. 2009 11:31

Chválím, ti co mohou se olizovali. Udělala jsem to jak Marta, před dopečením jsem žemlovku potřela sněhem s cukrem:-p. Bodík už jsem dala dřív, nepochybovala jsem, že to bude skvělé;-)

mariaj mariaj

21. 9. 2009 17:07

dávam bodík :yes: Romčo mal dnes na obed a my na večeru:-p nedala som orechy ani rum ale pridala konzervu broskýň, výborná mňamka...

Věrka.

2. 9. 2009 09:24

Z vánočky nebo mazance je žemlovka úplně nejlepší, jinak jí ani nedělám. U nás se dá koupit vánočka s prošlou lhůtou a není drahá, tak se to vyplatí jí koupit, domácí nezbývá.

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 5. 2009 15:36

Problém je spíš v tom, že mi málokdy zbyde vánočka, ale nápad je to rozhodně dobrý:yes: Už jsem slyšela, že to tak lidičky dělají, tak jsem si to aspoň připoměla. Naše babina je na sladké, jak drak, tak zase něco dalšího. Díky za inspiraci, cathllen;-):yes:

Marťa

4. 1. 2009 21:20

Já taky peču žemlovku z vánočky, jen nakrájenou žemlovku zalívám rozšlehaným mlékem s vejci a vanilk.cukrem, pak vrstvím do pekáčku vymazaným máslem spolu s jablky, rozinkami,skořic.cukrem a na žemlovku dám asi v polovině pečení zapéct ušlehané bílky s cukrem.:-)):yes:

spagetka spagetka

18. 12. 2008 16:21

Tohle mě naučila mamka a je to skvělé využití zbytků:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: žemlovka žemlovka z vánočky s tvarohem a jablky žemlovka z vánočky s jablky jablková žemlovka z vánočky zemlbaba z vanocky zemlovka recept žemlovka z mazance babicova žemlovka žemlovka se sněhem domácí žemlovka žemlovka s domácí šlehačkou žemlovka nejlepší recept vánočková žemlovka vánočky žemlovka s jablky z vánočky recepty-žemlovka z vánočky recept na žemlovku recepty z vánočky výborná žemlovka zbylá vánočka

Suroviny: vánočka, jablko, rozinky, ořechy, cukr skořice, rum, mléko, máslo, vejce

TopRecepty.cz

Žemlovka z vánočky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6kg