Nutriční hodnoty (Jemné švestkové knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 10 834 kJ / 2 589 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,00 g |
| Tuky | 45,66 g |
| – nasycené | 23,92 g |
| – nenasycené | 16,95 g |
| –– mononenasycené | 13,65 g |
| –– polynenasycené | 3,30 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 31,10 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 157 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 459,12 g |
| – cukry | 17,32 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g brambor vařených ve slupce | Brambor zimní | 800 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 450 g 450 g polohrubé mouky (možno i více - záleží na moučnatosti brambor) | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g |
| švestky | Švestky čerstvé | |
| mletý mák | Mák modrý mletý | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| rozpuštěné máslo | Máslo kravské |