Nutriční hodnoty (Slavnostní linecký koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 623 kJ / 3 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,42 g |
| Tuky | 158,18 g |
| – nasycené | 94,70 g |
| – nenasycené | 57,19 g |
| –– mononenasycené | 48,04 g |
| –– polynenasycené | 9,15 g |
| ––– omega 3 | 1,13 g |
| Vláknina | 35,00 g |
| Cholesterol | 694 mg |
| Sodík | 149 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 558,53 g |
| – cukry | 255,66 g |
| ––– laktóza | 2,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 130 g 130 g krystalového cukru | Cukr bílý | 130 g |
| 170 g 170 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 170 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1-3 lžíce 1-3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| citronová kůra dle chuti | Citronová kúra čerstvá | |
| vanilka dle chuti | Vanilkové lusky | |
| 700 g 700 g oloupaných jablek | Jablko čerstvé | 700 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vanilkového pudinku | Puding v prášku | 30 g |
| cukr moučka | Cukr bílý | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 hrst 1 hrst hrozinek | Rozinky | 50 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekaných ořechů | Vlašské ořechy | |