Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy se sýrem, kukuřicí a klíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 017 kJ / 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,80 g |
| Tuky | 17,87 g |
| – nasycené | 9,77 g |
| – nenasycené | 7,11 g |
| –– mononenasycené | 5,07 g |
| –– polynenasycené | 2,04 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 130 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 56,86 g |
| – cukry | 17,56 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g červené řepy (předem vařené) | Červená řepa čerstvá | 200 g |
| olivový olej na pokapání | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 50 g 50 g cibule | Cibule čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g mražené kukuřice | Kukuřice mražená | 50 g |
| 1 hrst 1 hrst salátových listů | Salát listový čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce klíčků mungo (nebo ředkviček) | Klíčky mungo čerstvé | |
| 1 lžíce 1 lžíce světlého balzamika | ||
| citronová šťáva k zakápnutí | Šťáva z citrónu | |
| 60 g 60 g kozího sýra (balkánského) | Sýr hrudkový kozí | 60 g |