Nutriční hodnoty (Slzovka jako moučník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 757 kJ / 181 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,32 g |
| Tuky | 2,26 g |
| – nasycené | 0,99 g |
| – nenasycené | 0,98 g |
| –– mononenasycené | 0,42 g |
| –– polynenasycené | 0,56 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 3 mg |
| Sodík | 17 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 34,51 g |
| – cukry | 28,91 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 sáček 1 sáček slzovky | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 velká jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 1 větší lžíce másla | Máslo kravské | 1 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| cukr podle chuti (nebo stévie) | Cukr bílý | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| ovoce na ozdobu | Jahody čerstvé | |
| 1 1 netučná (rostlinná) šlehačka | Šlehačka 35% | |
| 1 1 velká hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy |