Nutriční hodnoty (Salát s kadeřávkem a ricottou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 381 kJ / 808 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,15 g |
| Tuky | 44,64 g |
| – nasycené | 15,57 g |
| – nenasycené | 26,80 g |
| –– mononenasycené | 19,13 g |
| –– polynenasycené | 7,67 g |
| ––– omega 3 | 2,44 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 113 mg |
| Sodík | 179 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 72,66 g |
| – cukry | 33,64 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200-250 g 200-250 g ricotty | Ricotta | 225 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | 30 g |
| 6 6 švestek | Švestky čerstvé | 120 g |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| 12 12 velkých listů kadeřávku | Kapusta kadeřavá čerstvá |