Nutriční hodnoty (Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 59 956 kJ / 14 330 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 769,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 183,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 586,41 g |
| Tuky | 377,84 g |
| – nasycené | 76,40 g |
| – nenasycené | 257,89 g |
| –– mononenasycené | 98,39 g |
| –– polynenasycené | 159,50 g |
| ––– omega 3 | 3,20 g |
| Vláknina | 1 721,59 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 41,39 g |
| Sůl | 91,43 g |
| Sacharidy | 1 103,72 g |
| – cukry | 509,16 g |
| ––– laktóza | 0,61 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g salátových brambor typu A | Brambor zimní | 500 g |
| 50 g 50 g cibule | Cibule čerstvá | 50 g |
| 80 g 80 g mrkve | Mrkev čerstvá | 80 g |
| 70 70 g celeru bulvy | Celer bulva čerstvá | 37800 g |
| 60 g 60 g nakládaných okurek (typu Znojmia) | Okurka polní zavařená | 60 g |
| 200 g 200 g majonézy domácí (koupené) | Majonéza | 200 g |
| 2-3 2-3 vejce vařené natvrdo | Vejce slepičí | 175 g |
| 150 g 150 g šunky od kosti (nebo uzené) | Šunka vepřová uzená | 150 g |
| 6 g 6 g soli (dle chuti) | Sůl mořská | 6 g |
| 1 lžíce 1 lžíce láku z okurek | Nálev z okurek | 15 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 600 g 600 g (4 plátky) vepřové krkovice | Vepřová krkovice | 600 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička sušeného česneku | Česnek sušený | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky na obal | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 1 velké vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžičky 2 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky smetany (nebo jogurtu) | Smetana kravská sladká 12% | 16 ml |
| strouhanka z rohlíků na obalení | Strouhanka pšeničná | |
| sádlo na smažení (olej) | Sádlo vepřové | |
| citron | Citrón čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |