Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 997 kJ / 1 672 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,66 g |
| Tuky | 76,71 g |
| – nasycené | 26,86 g |
| – nenasycené | 47,91 g |
| –– mononenasycené | 32,81 g |
| –– polynenasycené | 15,09 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 35,67 g |
| Cholesterol | 135 mg |
| Sodík | 3,85 g |
| Sůl | 9,32 g |
| Sacharidy | 168,48 g |
| – cukry | 128,61 g |
| ––– laktóza | 2,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 bulvy 3 bulvy červené řepy | Červená řepa čerstvá | 1800 g |
| 150 g 150 g sýra feta | Sýr feta | 150 g |
| 1/2 svazku 1/2 svazku hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| šťáva z 1/2 šťáva z 1/2 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 50 ml |
| trocha trocha soli | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 hrst 1 hrst polníčku na ozdobu | Polníček čerstvý | |
| 3 lžíce 3 lžíce dýňových semínek | Dýňová semínka | 45 g |