Nutriční hodnoty (Makovník s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 128 kJ / 5 528 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 106,85 g |
| Tuky | 191,89 g |
| – nasycené | 20,56 g |
| – nenasycené | 144,58 g |
| –– mononenasycené | 64,12 g |
| –– polynenasycené | 80,46 g |
| ––– omega 3 | 5,87 g |
| Vláknina | 60,15 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 326 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 787,40 g |
| – cukry | 291,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2,5 hrnku 2,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 625 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| 1 1 hrnek jablek nakrájených na kostičky | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| čokoládová poleva | Čokoládová poleva | |
| tuk | Margarín | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |