Griliáš

Suroviny

1 kg cukru krystal
1 kg ořechů vlašských (nebo lískových, či mandlí - nasekat)
olej (na vymazání plechu)

Postup přípravy receptu

  1. Griliáš, to jsou nasekané a jemně opražené oříšky vmíchané do roztaveného zkaramelizovaného cukru.

  2. Nejdřív trochu opražíme jádra a vysypeme je na plech (nebo alobal) potřený olejem a zalijeme je karamelem.(Na pánvi za stálého míchání roztavíme cukr a mícháme, dokud nezíská světle hnědou barvu.)

  3. Po sestydnutí se hmota roztluče na menší kousky a může se používat na zdobení nebo vmíchat do náplně.

Komentáře k receptu Griliáš

Tématické fráze: griliáš griliáš recept recept na griliáš co je griliáš domácí griliáš recept jak se dělá griliáš domácí griliáš gryliaš jak udělat griliáš grilas recept grilias griliášová náplň co je to griliáš recepty griliáš griliaž orechovy grilias kokosový griliáš cukroví recepty brilias grilijáš