Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Griliáš

Griliáš, to jsou nasekané a jemně opražené ořechy vmíchané do roztaveného zkaramelizovaného cukru. Nejčastěji se připravují lískové oříšky, avšak můžete použít také vlašské, nebo mandle. Je to nebesky chutná dobrota.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie46 818 kJ /
11 190 kcal
Bílkoviny160,00 g
Tuky650,00 g
Vláknina60,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 145,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi trochu opražíme jádra nasekaných ořechů. Krok 2: Připravíme si karamel. Na pánvi za stálého míchání roztavíme cukr a mícháme, dokud nezíská světle hnědou barvu. Krok 3: Oříšky vysypeme na plech (nebo alobal) potřený olejem a zalijeme je připraveným karamelem. Krok 4: Po vychladnutí se hmota roztluče na menší kousky a může se používat na zdobení, nebo vmíchat do náplně.

TIP: Jednoduchý návod, jak vyčistit nádobí po přípravě karamelu

Zveřejněno 6. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Griliáš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LO8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Griliáš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LO8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Evičko, děkuji, hlavně za krásné fotky.

Výborný nápad:yes::yes:+4

Já to dnes někde četla a láká mne to:-p:yes:

Tématické fráze:
griliáš, griliáš recept, recept na griliáš, co je griliáš, domácí griliáš recept, jak se dělá griliáš, domácí griliáš, gryliaš, jak udělat griliáš, grilas, recept grilias, griliášová náplň, co je to griliáš, recepty griliáš, griliaž, orechovy grilias, kokosový griliáš, cukroví recepty, brilias, grilijáš

Suroviny:
cukr krystal, ořechy vlašské, olej

Přidat fotografie receptu