Nutriční hodnoty (Mlsná hruška)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 028 kJ / 2 397 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,23 g |
| Tuky | 89,85 g |
| – nasycené | 57,44 g |
| – nenasycené | 30,87 g |
| –– mononenasycené | 27,05 g |
| –– polynenasycené | 3,82 g |
| ––– omega 3 | 1,21 g |
| Vláknina | 22,32 g |
| Cholesterol | 133 mg |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 262,41 g |
| – cukry | 217,50 g |
| ––– laktóza | 6,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 větší hrušky | Hruška čerstvá | 520 g |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| 700 ml 700 ml sladšího červeného vína | Víno červené suché | 700 ml |
| 1 lžička 1 lžička drceného hřebíčku | Hřebíček | 5 g |
| 4 4 drcená semínka kardamomu | Kardamom prášek | |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 2 2 badyány | Badyán | |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 200 g 200 g mascarpone | Mascarpone | 200 g |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 50 g |
| 1 špetka 1 špetka citronové kůry | Citronová kúra čerstvá |