Nutriční hodnoty (Švestko-jablkový koláč kynutý)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 20 850 kJ / 4 983 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 72,13 g |
| Tuky | 143,47 g |
| – nasycené | 85,92 g |
| – nenasycené | 51,20 g |
| –– mononenasycené | 43,83 g |
| –– polynenasycené | 7,37 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 37,30 g |
| Cholesterol | 657 mg |
| Sodík | 652 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 814,05 g |
| – cukry | 331,05 g |
| ––– laktóza | 13,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 170 g 170 g krystalového cukru | Cukr bílý | 170 g |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 260 g 260 g vypeckovaných švestek | Švestky čerstvé | 260 g |
| 2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 160 g 160 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 160 g |
| 80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
| 80 g 80 g změklého másla | Máslo kravské | 80 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| tuk na vymaštění plechu | Margarín |