Nutriční hodnoty (Podzimní rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 169 kJ / 996 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,58 g |
| Tuky | 39,26 g |
| – nasycené | 25,72 g |
| – nenasycené | 12,76 g |
| –– mononenasycené | 11,41 g |
| –– polynenasycené | 1,35 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 7,58 g |
| Cholesterol | 132 mg |
| Sodík | 586 mg |
| Sůl | 0,04 g |
| Sacharidy | 115,11 g |
| – cukry | 11,41 g |
| ––– laktóza | 1,41 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g gorgonzoly | Gorgonzola | 100 g |
| 1 1 sladká brambora (s fialovou slupkou) | Brambor zimní | 50 g |
| 120 g 120 g rýže arborio (nebo carnaroli) | Rýže bílá | 120 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 1 cibule (nejlépe šalotka) | Cibule čerstvá | 70 g |
| vlašské ořechy na ozdobu | Vlašské ořechy | |
| 100 ml 100 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |