Nutriční hodnoty (Houbové špecle zapečené s kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 574 kJ / 2 288 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 65,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,85 g |
| Tuky | 149,65 g |
| – nasycené | 67,04 g |
| – nenasycené | 75,21 g |
| –– mononenasycené | 59,11 g |
| –– polynenasycené | 16,10 g |
| ––– omega 3 | 3,92 g |
| Vláknina | 18,86 g |
| Cholesterol | 610 mg |
| Sodík | 1,53 g |
| Sůl | 3,79 g |
| Sacharidy | 140,95 g |
| – cukry | 27,88 g |
| ––– laktóza | 10,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 200 g 200 g kuřecích prsou | Kuře prso | 200 g |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 100 g 100 g žampionů (nebo hříbků) | Žampion čerstvý | 100 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| tymián | Tymián sušený | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání (nebo zakysané smetany) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |