Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky se zázvorem a chilli)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 8 948 kJ / 2 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 118,96 g |
| Tuky | 8,23 g |
| – nasycené | 1,98 g |
| – nenasycené | 8,86 g |
| –– mononenasycené | 2,50 g |
| –– polynenasycené | 6,35 g |
| ––– omega 3 | 1,02 g |
| Vláknina | 111,12 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 126 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 344,73 g |
| – cukry | 32,46 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 500 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 10 cm 10 cm zázvoru | Zázvor sušený | |
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 1 hrst 1 hrst sójových nudliček | Sójové maso | |
| 6 6 chilli papriček (mírně pálivých) | Chilli paprička čerstvá | |
| 2 l 2 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 2000 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 10 g |
| 1 špetka 1 špetka římského kmínu | Římský kmín mletý | |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatový protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě umletý pepř | Pepř černý | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| čerstvý koriandr (nebo petrželka) | Koriandr listy čerstvé |