Nutriční hodnoty (Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 219 kJ / 1 964 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,40 g |
| Tuky | 107,99 g |
| – nasycené | 57,20 g |
| – nenasycené | 39,04 g |
| –– mononenasycené | 33,91 g |
| –– polynenasycené | 5,12 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 28,18 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 748 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 155,58 g |
| – cukry | 67,65 g |
| ––– laktóza | 34,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 300 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 8 8 menších brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 4 kuličky 4 kuličky pepře | Pepř černý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 4 4 čerstvá vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 250 ml 250 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce octa | Ocet lihový | 22.5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru + snítka na ozdobení | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská |