Nutriční hodnoty (Šípkový koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 868 kJ / 4 510 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,46 g |
| Tuky | 204,39 g |
| – nasycené | 119,97 g |
| – nenasycené | 72,47 g |
| –– mononenasycené | 63,98 g |
| –– polynenasycené | 8,49 g |
| ––– omega 3 | 0,85 g |
| Vláknina | 23,94 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 439 mg |
| Sůl | 0,86 g |
| Sacharidy | 557,15 g |
| – cukry | 260,59 g |
| ––– laktóza | 12,07 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 sklenička 1 sklenička šípkového džemu | Džem šípkový | |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |