Nutriční hodnoty (Jáhelník s červenou řepou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 5 603 kJ / 1 339 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,03 g |
| Tuky | 16,51 g |
| – nasycené | 5,90 g |
| – nenasycené | 7,53 g |
| –– mononenasycené | 4,78 g |
| –– polynenasycené | 2,75 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 18,60 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 204 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 265,23 g |
| – cukry | 184,21 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 75 g 75 g jáhel v suchém stavu | Jáhly | 75 g |
| 4 lžíce 4 lžíce medu | Med nepasterovaný | 144 g |
| 100 g 100 g sušených nesířených švestek | Švestky čerstvé | 100 g |
| 125 g 125 g jablek | Jablko čerstvé | 125 g |
| 125 g 125 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 125 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 g 50 g nesířených rozinek | Rozinky | 50 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce vanilkového pudinku | Puding v prášku | 22.5 g |
| 300 ml 300 ml obilného nápoje (nebo jablečného moštu) | ||
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 50 ml 50 ml smetany (nebo ovesné, kokosové smetany) | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| máslo na vymazání zapékací misky | Máslo kravské | |
| strouhané ořechy na vysypání misky (nemusí být) | Vlašské ořechy |