Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová buchta se zakysanou smetanou

Pokud nevíte, jaký moučník připravit pro návštěvu ke kávě, pak můžete vyzkoušet vláčnou piškotovou buchtu, potřenou zakysanou smetanou ochucenou vanilkovým cukrem. Příprava není nijak náročná a nezabere vám moc času.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jirka25

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 428 kJ /
2 731 kcal
Bílkoviny61,12 g
Tuky135,74 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 560 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy313,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Smícháme vejce, mléko, olej a oba cukry. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme těsto. Krok 3: Těsto nalijeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 20 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá. Krok 4: Upečený korpus necháme vychladnout. Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovou cukrem. Krok 5: Vychladlý korpus potřeme zakysanou smetanou a posypeme lehce skořicí.

TIP: Nejlepší recepty na rychlé moučníky

Zveřejněno 23. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová buchta se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gD3D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová buchta se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gD3D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dobrý den.Přidala jsem mleko a kokos do testa a buchta je ooo mnamkozní....Prostě super recept a pak už mužem lehko inprovizovat že?:-D:-D

Koláč je dobrý, ale ten s pudingom je ozaj vláčnejší. Pridala som 100 g múky a 1 dl mlieka, inak by bolo málo cesta a koláč veľmi nízky. Na pudingový ide ešte puding z 1 lmlieka, takže to je to vyššie. Tam tých 200 g múky stačí. ;-)

Dobrý den Lindo do testa se nemusi slehat snih z bilku. Preji hezký den. Jirka.Koutenský

taky to tak dělám, ale je pravda, že si udělám sníh a uvařím pudink. těsto naleju na plech lžící rozmístím pudink po těstě a upeču, pak potřu zakysankou a posypu skořicí a je to lepší a vláčnější :-) jinak super recept!!! :yes:

Není do piškotu nutné vyšlehat bílky na sníh?:-?

Tématické fráze:
buchta se zakysanou smetanou, piškot se zakysanou smetanou, piškotová buchta s pudinkem a zakysanou smetanou, piškotová buchta s ovocem a zakysanou smetanou, jahodová buchta se zakysanou smetanou, buchta ze zakysané smetany, piškotová buchta se zakysanou smetanou a ovocem, piškot s pudinkem a zakysanou smetanou, piškotová buchta s pudinkem, piškotová buchta, buchta ze zakysanou smetanou, buchta se zakysanou smetanou a skořicí, buchta se zakysanou smetanou a tvarohem, buchta se zakysanou smetanou a ovocem, buchta s tvarohem a zakysanou smetanou, buchta ze zakysanou smetanou a ovocem, buchta s ovocem a zakysanou smetanou, buchta na plech se zakysanou smetanou a ovocem, buchta zakysana smetana, piskotove testo se zakysanou smetanou

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, prášek do pečiva, cukr vanilkový, olej, mléko, vejce, smetana zakysaná, cukr vanilkový, skořice

Přidat fotografie receptu