Nutriční hodnoty (Tvarohový koláč s jablkovým pudingem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 620 kJ / 3 733 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 57,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,39 g |
| Tuky | 165,13 g |
| – nasycené | 95,14 g |
| – nenasycené | 57,50 g |
| –– mononenasycené | 49,64 g |
| –– polynenasycené | 7,86 g |
| ––– omega 3 | 0,89 g |
| Vláknina | 14,28 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 390 mg |
| Sůl | 0,77 g |
| Sacharidy | 472,35 g |
| – cukry | 291,80 g |
| ––– laktóza | 13,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 dkg 20 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 12,5 dkg 12,5 dkg másla | Máslo kravské | 125 g |
| 6 dkg 6 dkg cukru moučka | Cukr bílý | 60 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 40 dkg 40 dkg tučného tvarohu (ale nemusí být tučný) | Tvaroh plnotučný | 400 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 10 dkg 10 dkg cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 30 dkg 30 dkg oloupaných jablek bez jadřinců | Jablko čerstvé | 300 g |
| kousek kousek skořice | Skořice ceylonská | |
| 3 dl 3 dl vody | Voda | 300 ml |
| 1 balíček 1 balíček vanilkového pudingu (nebo ananasového, banánového) | Puding v prášku | 48 g |
| 8 dkg 8 dkg cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
| 8 dkg 8 dkg rybízového želé (nebo marmelády, já požila dortové želé červené) | ||
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky |