Nutriční hodnoty (Brambory s petrželkovým dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 396 kJ / 1 529 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,46 g |
| Tuky | 120,48 g |
| – nasycené | 17,36 g |
| – nenasycené | 93,52 g |
| –– mononenasycené | 67,04 g |
| –– polynenasycené | 26,48 g |
| ––– omega 3 | 8,36 g |
| Vláknina | 14,94 g |
| Cholesterol | 24 mg |
| Sodík | 556 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 80,30 g |
| – cukry | 11,62 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 středních brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 1 1 menší svazek naťové petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 40 g 40 g strouhaného Parmazánu | Parmezán | 40 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| 100 100 g plátků anglické slaniny | Anglická slanina |