Zelné závitky (holubky)

IvettaG Kuchařka: IvettaG

Mleté maso 4 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 ks hlávkového zelí
1 kg mletého masa
500 g rýže
2 rajské protlaky
1-2 lžičky uzené papriky (koření)
1 lžičky Vegety
1 cibule
sůl
pepř
česnek
olej na osmahnutí
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži a dáme stranou.

  2. Na pánvi si osmahneme na cibulce mleté maso, které ochutíme kořením, já používám uzenou papriku, vegetu pikant, sůl a pepř, můžeme použít i česnek.

  3. Takto připravenou masovou směs smícháme s uvařenou rýží a přidáme rajský protlak, důkladně promícháme popř. ještě dochutíme solí atd.

  4. Hlávkové zelí zbavíme košťálu a dáme vařit do většího vysokého hrnce tak, aby bylo zelí celé ponořené ve vodě.
    Vaříme do změknutí, poté hlávku zelí vyndáme, vychladíme a rozebereme na jednotlivé lupeny.

  5. Jednotlivé lupeny plníme masovo-rýžovou směsí a tvoříme závitky, které klademe vedle sebe do pekáče.
    Mírně podlijeme vodou a dáme zapéct na cca 20-30 min (podle trouby a podle vel. závitků).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 499 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelné závitky (holubky)

  • casino casino

    SilviaD: :-K
    Aby nedošlo k omylu:
    Palec hore pod vaším komentářem je za tu Vegetu :-)
    No a kdyby to šlo, tak dám i palec dole - za tu vaši poslední větu:-(
    Mám totiž za to, že je šumafuk reagovat na komentář po pěti dnech, či po pěti letech ;-)

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Andrea3110: Aký problém? Veď ju do varenia nedávajte. Ja ju tiež vôbec nepoužívam ale nemám problém použiť recept, v ktorom je, ak sa mi páči. Len ju vynechám. Tento recept tu je vložený 5 rokov, tak sa mi zdá byť ten koment úplne zbytočný.

    Odpovědět

  • Andrea3110 Andrea3110

    K čemu ty Vegeta?
    Zbytečně kazíte tak dobré jídlo !! :-//:-//:no:

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Já dělávám tak, že místo masa na povařené zelné listy kladu kolečko např. šunkový salám, plátkový sýr, opět salám, sýr, salám, sýr.. Zamotám a bud obaluji jako řízek a smažím a nebo též jen zapeču v troubě.. K tomu bramborovou kaši a nějakou přílohu..:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: holubky z mletého masa holubky na zelném listu mleté maso v zelném listu holupky kapustové holůbky recept na golubky jak se vari holubky holubky v troube zelné závitky holuybky solubky mlete maso holubky zelne zavitky z mleteho masa a ryzi mleté maso v zelném listě holubky z mleteho masa v pekači recepty holupky maso v zelném listu holubce holubky z mletého masa recept recept s mletým masem holubky

Zapomněl/a jsem heslo