Nutriční hodnoty (Lubošův vynález)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 449 kJ / 3 214 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 96,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 258,90 g |
| – nasycené | 135,60 g |
| – nenasycené | 115,72 g |
| –– mononenasycené | 95,93 g |
| –– polynenasycené | 19,79 g |
| ––– omega 3 | 5,80 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 821 mg |
| Sodík | 1,90 g |
| Sůl | 4,65 g |
| Sacharidy | 103,30 g |
| – cukry | 17,70 g |
| ––– laktóza | 8,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g libového hovězího masa (skvělé je dančí) | Hovězí kýta | 400 g |
| 1 sklenice 1 sklenice zeleniny Moravanka (nebo jiná pikantní nakládaná zelenina) | Zelenina směs sterilovaná | 200 g |
| 10 10 větších brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 1/4 l 1/4 l smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |