Nutriční hodnoty (Veselá játra)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 057 kJ / 492 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 7,25 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,11 g | 
| Tuky | 18,60 g | 
| – nasycené | 10,95 g | 
| – nenasycené | 7,29 g | 
| –– mononenasycené | 6,07 g | 
| –– polynenasycené | 1,22 g | 
| ––– omega 3 | 0,12 g | 
| Vláknina | 11,71 g | 
| Cholesterol | 51 mg | 
| Sodík | 1,46 g | 
| Sůl | 4,03 g | 
| Sacharidy | 70,69 g | 
| – cukry | 42,34 g | 
| ––– laktóza | 0,16 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 8 plátků 8 plátků vepřových jater nebo telecích jater | Játra vepřová | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 5 5 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g | 
| 2 2 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1 lžíce 1 lžíce worcesteru | Worcestrová omáčka | 15 ml | 
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g | 
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku kečupu | Kečup sladký | 125 ml | 
| 1 lžička 1 lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g | 
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| olej na opečení | Olej řepkový |