Brutzel-Svejk Rostbeef

Brutzel-Svejk Kuchař: Brutzel-Svejk

Doba přípravy: ca. 12-15 min 2 porce Hovězí maso 17 názorů

Suroviny

250 g hovězí zadní nebo svíčková (kus tak na 2 prsty)
sůl
pepř hrubě mletý
trochu olivoveho oleje k nalozeni masa
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso 24 hodin pred grilovanim osolit a opeprit potrit trochou oleje.

  2. Zabalit do pruhledne folie (Frischhalte-Folie)a dat do lednice. Pozor pri soleni!!! Dobre odlezene maso potrebuje jen minimum soli.

  3. Druhy den polozite na rost prvne na stranu kde mate ohen. Kazdou stranu Steaku na asi 3 min. vnitrni teplota masa musi dosahnout cca 52°.

  4. Pak prelozte Steak na stranu kde neni ohen a prikrijte grill decklem(Indirektni strana).

  5. Jakmile maso dosahne teploty 57° sejmete ho s grillu a zabalte i s kovovym cidlem teplomeru do alobalu (kazde maso musi po peceni nebo i grilovani si odpocinout to znamena ne hned rezat nebo jist, i proto ten alobal) a nechte teplotu vystoupit na cca 60°- 62°= Medium: ruzove maso bez krve. Muzete jit az do 68° pak je Well Done. Doufam, ze tato verse je uz srozumitelnejsi.

  6. Priste popisu zpusob pripravy na panvi. STEAK UMI KAZDY!!!!! Nejdulezitejsi je kvalita masa a doba jak bylo toto takzvane odlezele. Muj Rostbeef lezel asi tak 14 dni ve vakuum bez toho, aby byl zamrazen.

Poznámka

Kulovy ci uzavreny Grill CADAC, Digitalni teplomer

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Brutzel-Svejk Rostbeef

  • Brutzel-Svejk Brutzel-Svejk(autor receptu)

    Prave jsem delal Steak a maso lezelo ve vakuu (dulezite) v lednici skoro 4 tydny.Absolutni lahudka. Nechat lezet jen v sacku nedoporucuji. Maso se zkazi.:-(

    Odpovědět

  • SPL SPL(neregistrovaný)

    ... jedu k reznikovi pak dam maso odlezet pote se do toho pustim ;-) ...jinak na tento recept a web jsem narazil diky stolnimu kalendari, ktery ma doma v kuchyni.
    Diky

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    mňam,mňam...:yes:bodík

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Každopádně je to krásně vypadající kus masíčka, jen se zakousnout...:-p:-p

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Krásné:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Brutzel-Svejk Brutzel-Svejk(neregistrovaný)

    Omlouvam se, ze je to trochu neszozumitelne napsane, zitra se to pokusim napsat lepe. Lusinda toto maso se jmenuje Rostbeef a dela se v kuse nebo narezane na Steak, ale to jmeno zustava. A Vaclave vysvetleni k jak se dela Steak (na kulovem grilu) muzu lepe udelat v diskuzi nez tady.Podivej se na vcerejsi diskuzi neco jsem k tomu uz psal. K me cestine je jednoduche vysvetleni. Nektera slova proste neznam a nebo neumim prelozit.

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Zizalko,nemyslela jsem to zle :-( Ja jsme uplny zacatecnik, ja i na caj recept s presnym popisem..Slova jako 'spetka' nebo 'podle chuti' mi zpusobuji nocni mury! :-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Socátko, to jsem samozřejmě nemohla tušit. V profilu má na prvním místě češtinu, ale to může být tím, že to je podle abecedy...Myslela jsem, že je to Čech žijící v Německu :-8 Mátlo mě používání slov jako "indirekt". Dobrá, začátečník v kuchyni se asi těžko pustí do přípravy steaku a pokročilí zřejmě vědí, oč jde. Já jsem něco mezi tím :-8;-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Nechci být rýpal, ale tohle je steak(jistě výborný), roastbeef se peče jako jeden kus a filíruje po dokončení.;-)Nedávno jsme se o jeho přípravě bavili v diskuzi.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    parada :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Zizalko, Svejk si zaslouzi obdiv! Cestina neni jeho prvni jazyk a ja osobne si myslim, ze to smysl dava...:-8

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Konecne jsem se dockala Svejku.Nadherne fotky, a to maso jedna basen!! Pridavam k oblibenym a hned vyzkousim! Mas u me bodik! :yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Švejku. Nejsem úplnej začátečník při vaření, ale necejchuju se ani ako ŠPICE. Stejk se mi nedaří a nedaří jak bych si představoval a dávám si ho za hříšné peníze zas a znovu s myšlenkou " Teď na to přijdu" a ono zase ne, když to děkám doma. Nikdy to není ono. Zkusím i tvoji metodu. Snad to vyjde a konečně se moje zamilované jídlo(Mimo jiné)povede.Je to podobné jako dělat ANGLICKOU slaninu. Aspň ty teploty. Václav

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Text vypadá, že vypadl z nějakého překladače bez jakékoliv úpravy :-S Jako začátečník bych z tohoto moudrá nebyla :-O Autor: napiš adminům prosbu o smazání receptu 2 ;-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    HM, TO JE MŇAMKA.:-p:-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: anglický rostbíf podle pohlreicha rostbeef podle pohlreicha rostbeaf recept hovezi stejk rostbíf podle pohlreicha rostbeaf anglický rostbeef hovězí rostbeef anglický rostbeaf rostbeef na grilu hovězí steaky recepty anglický roastbeef pohlreich hovězí steak příprava recept rostbeaf roastbeef na grilu steik medium anglický rostbeef pohlreich rostbeaf teplota příprava steaku rostbeef pečení

Zapomněl/a jsem heslo