Nutriční hodnoty (Fazolková polévka s koprem a hlívou ústřičnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 1 817 kJ / 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,81 g |
| Tuky | 20,11 g |
| – nasycené | 12,55 g |
| – nenasycené | 6,57 g |
| –– mononenasycené | 5,83 g |
| –– polynenasycené | 0,74 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 10,02 g |
| Cholesterol | 62 mg |
| Sodík | 73 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 49,83 g |
| – cukry | 16,08 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 hrsti 3 hrsti fazolkových lusků | Fazolky čerstvé | |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 2 2 hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | |
| špalíček špalíček pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 menší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce kopru | Kopr nať čerstvý | 15 g |
| 3 lžičky 3 lžičky Originál tekuté Vegety (nebo sypká) | Polévkové koření tekuté | |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |