Nutriční hodnoty (Růžičková polévka s klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 725 kJ / 1 129 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,00 g |
Tuky | 78,00 g |
– nasycené | 42,75 g |
– nenasycené | 33,25 g |
–– mononenasycené | 26,50 g |
–– polynenasycené | 6,75 g |
––– omega 3 | 0,31 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 195 mg |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 4,25 g |
Sacharidy | 57,55 g |
– cukry | 20,50 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g růžičkové kapusty | Kapusta růžičková čerstvá | 500 g |
50 g 50 g masitá uzená slanina | Špek | 50 g |
100 g 100 g dobrá pikantní uzená klobása v případě nouze párky | Klobása | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
trochu trochu česneku | Česnek čerstvý | |
asi 1,5 litru asi 1,5 litru voda | Voda | |
250 ml 250 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
hrst hrst uvařených těstovin | Těstoviny pšeničné | |
máslo | Máslo kravské | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |