Nutriční hodnoty (Perník od pí. Fidranské)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 974 kJ / 4 535 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 68,50 g |
| Tuky | 134,79 g |
| – nasycené | 21,12 g |
| – nenasycené | 104,58 g |
| –– mononenasycené | 71,24 g |
| –– polynenasycené | 33,34 g |
| ––– omega 3 | 8,83 g |
| Vláknina | 39,00 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 446 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 716,80 g |
| – cukry | 347,17 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 250 g 250 g cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 9 lžic 9 lžic oleje | Olej řepkový | 99 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 50 g 50 g kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 0,5 kg 0,5 kg jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
| oříšky | Lískový ořech | |
| rozinky | Rozinky | |
| řepný sirup (nemusí být) | Sirup rýžový |