Nutriční hodnoty (Zapečená bílá klobása s těstovinami a nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 312 kJ / 2 465 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,45 g |
| Tuky | 87,72 g |
| – nasycené | 53,83 g |
| – nenasycené | 31,69 g |
| –– mononenasycené | 19,48 g |
| –– polynenasycené | 12,21 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 13,55 g |
| Cholesterol | 525 mg |
| Sodík | 7,45 g |
| Sůl | 17,75 g |
| Sacharidy | 262,50 g |
| – cukry | 25,10 g |
| ––– laktóza | 14,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g drobných těstovin | Těstoviny pšeničné | 300 g |
| 500 g 500 g bílé klobásy (vinné nebo smetanové) | Klobása | 500 g |
| 150 g 150 g nivy | Niva 50% t. v s. | 150 g |
| 1 svazek 1 svazek hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | 60 g |
| 250 ml 250 ml mléka nebo smetany na vaření | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej nebo máslo | Olej řepkový |