Nutriční hodnoty (Květáková podzimní polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
| Energie | 1 821 kJ / 435 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,96 g |
| Tuky | 17,34 g |
| – nasycené | 10,81 g |
| – nenasycené | 6,00 g |
| –– mononenasycené | 5,31 g |
| –– polynenasycené | 0,70 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 14,40 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 98 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 56,86 g |
| – cukry | 13,56 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 většího květáku | Květák čerstvý | |
| 2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 konzerva 1 konzerva sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | |
| 1 konzerva 1 konzerva kukuřice | Kukuřice sterilovaná | |
| 8 8 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| vegeta podle chuti | Kořenící směs sypká | |
| 2 lžíce 2 lžíce máslo | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 30 g |
| vývar | Vývar masový |