Nutriční hodnoty (Rajská polévka s řapíkatým celerem a kukuřicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 792 kJ / 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,45 g |
| Tuky | 42,60 g |
| – nasycené | 26,79 g |
| – nenasycené | 14,93 g |
| –– mononenasycené | 13,19 g |
| –– polynenasycené | 1,74 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 17 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 59,90 g |
| – cukry | 22,90 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 300 ml 300 ml rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | 300 g |
| 1 1 malý rajský protlak | Protlak rajčatový | |
| 1 1 plechovka kukuřice nebo 300 g mražené | Kukuřice sterilovaná | |
| 3 stonky 3 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička cukru ( podle chuti, nemusí být ) | Cukr bílý | 5 g |
| zeleninový bujón nebo vývar | Bujón zeleninový | |
| nať z mladé cibulky | Cibulka jarní čerstvá |