Nutriční hodnoty (Zimní fazolačka maďarská)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 434 kJ / 4 167 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 263,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 169,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 94,53 g |
| Tuky | 218,54 g |
| – nasycené | 91,81 g |
| – nenasycené | 123,66 g |
| –– mononenasycené | 85,44 g |
| –– polynenasycené | 38,22 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 80,10 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 4,67 g |
| Sůl | 10,60 g |
| Sacharidy | 248,55 g |
| – cukry | 33,55 g |
| ––– laktóza | 19,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g suchých fazolí (nejlépe barevné) | Fazole bílé | 400 g |
| 500 g 500 g uzeného kolena (žebro) | Vepřové koleno bez kosti uzené | 500 g |
| 500 g 500 g uzené klobásy maďarského typu | Klobása | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| mletá červená paprika | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 500 ml 500 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 500 ml |
| ocet | Ocet lihový | |
| mražená nať libečku (možno vynechat) | Libeček čerstvý | |
| domácí nudle (nebo drobení) | Těstoviny pšeničné |